Mücver

dua dilencisi

Tecrübeli Üye
Süper Moeratör
#1
Malzemeler:
1 kg kabak
2 büyük soğan
150 gr. beyaz peynir
4 kahve fincanı un
1 bardak çiçek yağı
4 yumurta
2 demet dereotu
2 kahve kaşığı karabiber,
2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Üstleri kazınmış ve yıkanmış kabaklar ya da et makinesinden geçirilerek veya rendelenerek iyice ezik bir hale getirilir. Ezilen bu kabaklara ölçülerine göre sırasıyla rendelenerek kıyılmış soğan, kıyılmış dereotu, 4 yumurta, karabiber, tuz ve un ilave ederek iyice karıştırılır ve koyu bir bulamaç haline getirilir. Bir tavaya rafine çiçek yağı konularak iyice kızdırılır, sonra hazırlanmış olan kabak bulamacından bir çorba kaşığı alınarak tavaya atılır ve çevirmek suretiyle hepsi bu şekilde kızzartıır. Delikli kepçe ile süzülmüş olarak tabağa alınır, servis yapılır.Afiyet olsun...
 

acizinim

Acemi Üye
Silver
#2
Bu yaz günü kızartma ağır gelmez mi? Gene de teşekkürler not alıcam ilerde lazım olabilir..

Bu arada acıkmaya başladığımı da farkettirdiniz...:))
 

Ziyaretçilerden Sorular

2
  • Cevaplanmamış Konu
Cevaplar
1
Görüntüleme
145
Ayşe Hatun
Cevaplar
0
Görüntüleme
2,237