mantı

cihanusta

Acemi Üye
Silver
#1


Uzun zamandır annem ve ablamlarla bir araya geldiğimizde yaptığımız mantı ve piruhinin resmini eklemeyi düşünüyor ama bir türlü resmi bilgisayarımın neresine aktardığımı bulamıyordum.

Az önce takılarımın resimlerine bakarken aradığım bu resimleri buldum.

İftara tam 2,5 saat kala nasıl da güzel göründüler bana...





MANTI İçin Malzemeler (8 kişilik):

4 su bardağı un

2 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı ılık su

İçi için:

½ Kg. az yağlı kıyma

2 orta boy kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber



Haşlama suyu için;

1 Tatlı kaşığı tuz

1 paket et suyu bulyon



Sosu için;

250 gr. yoğurt

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı nane

2 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ( ya da acı pul biber)



Yapılışı :

Unu tepsiye koyun, ortasını açın, yumurtayı kırın, tuzu serpin, yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek yoğurun.

Elinize yapışmayacak şekilde hamur yapın, üstüne bir bez ile kapatın ve 20 dakika bekletin.

Diğer yanda içi için kıymanın üstüne soğanı rendeleyin, tuz ve karabiberi ilave edin, karıştırın.

Hamuru 5-6 parçaya bölün, masaya bir parça un serpin ve oklava ile her bir bezeyi 2 mm kalınlığında açın.

Açılmış hamurdan 2 cm'lik kareler şeklinde kesin, içine parmağınızın ucu ile azar miktarda kıymalı iç malzemesini sürün.

Bohça şeklinde kapatın ve kenarlarını yapıştırın.

Derin bir tencereye 2 lt. su koyun, 1 tatlı kaşığı tuz ve et suyu bulyon ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantıları içine atın ve 10-15 dakika pişirin.

Haşlanmış mantıları delikli kepçe ile servis tabağına alın, sarımsaklı yoğurt ilave edin. Yoğurdun üzerine toz biber ve nane ilave edilerek eritilmiş tereyağını gezdirin.
 

Ziyaretçilerden Sorular

Cevaplar
8
Görüntüleme
282
2
  • Cevaplanmamış Konu
Cevaplar
1
Görüntüleme
1,141
Ayşe Hatun