Malatya Kömbesi

cihanusta

Acemi Üye
Silver
#1


Malzemeler
4 su b. un 1 su b. sıvıyağ 1 çorba k. tozşeker
yarım p. yaşmaya tuzsu
iç harcı için:
200 gr kıyma 1 çorba biber salçası 1 soğan
2 çorba k. ince bulgur 1 çay b. ceviz
sıvıyağ tuzkarabiber
Üzeri için:
2 çorba k. yoğurt sıvıyağ
1 yumurta sarısı



Hazırlanışı
Önce karıştırma kabına unu alın. içine tozşekeri tuzu ekleyin ve karıştırın. ortasını açın. sıvıyağı ve mayayı alın. mayayı eritin.daha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın. hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun. içine bulgurucevizituz ve karabiberi ekleyin.hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın. tepsiye birinci hamuru yerleştirin. kıymalı harcı içine dökün. diğer hamuru üzerine kapatın. yoğurtyumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün.180 derecede alt üst pişirin. Ve afiyet olsun







..
 

Ziyaretçilerden Sorular

Cevaplar
8
Görüntüleme
278
2
  • Cevaplanmamış Konu
Cevaplar
1
Görüntüleme
1,137
Ayşe Hatun