Kahvaltılık Krep Nasıl Hazırlanır?

dua dilencisi

Tecrübeli Üye
Süper Moeratör
#1
Kahvaltıya gelecek misafirinize farklı sunumda ve tarifte bir krep hazırlamak isterseniz, işte size güzel bir seçenek. Yumurtalı ve kaşarlı krepi eminim sizde çok seveceksiniz. O kadar nefis oluyor ki, denemeyen bilemez..:)
Malzemeler:

  • 2 Yumurta
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 Su bardağı süt
  • 1 şişe soda
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 su bardağına yakın un
Kızartmak için, iki adet yumurta ve yağ

Krep nasıl Yapılır?

  • Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırın. Tuzunu atın.
  • Unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.
  • Akışkan bir hamur olması gerekiyor. Koyu olursa krepin pişmesi güçleşir. İçi hamur kalabilir.
  • Teflon tavanıza güveniyorsanız hiç yağlamayın. Aksi halde hafifçe yağlayın ki sizi zor durumda bırakmasın.
  • İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp eğerek hamurun, tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.
  • Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepinizi çevirin.
  • Krepinizi ne çok yüksek, ne de çok kısık ateşte pişirmeniz doğru olmaz. Orta ateşi tercih etmelisiniz.
  • Pişen krepleri ortadan ikiye bölün. Her bir parçanın köşesine bir dilim kaşar (Ben köy peyniri de serpiştirdim, sucukta olur) koyup, üçgen şeklinde kapatın.
  • 2 adet yumurtayı çırpın ve üçgenleri kapanma yerinde tutarak yumurtaya bulayın ve kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
  • Ben teflon tavada kızarttımve çok az yağ kullandım.
  • Afiyet şifa olsun. Şükrünüz bol olsun.
NOT: Un farklılıları hamurun kıvamında küçük değişikliklere yol açabilir. Eğer kıvam akışkan olmazsa, azıcık daha su ilave edebilirsiniz.
 

Ziyaretçilerden Sorular

2
  • Cevaplanmamış Konu
Cevaplar
1
Görüntüleme
645
Ayşe Hatun
Cevaplar
0
Görüntüleme
2,719