Fırında Kızarmış Pilav

1Kubra

Çalışkan Üye
Silver
#1
MALZEMELER

2 bardak pirinç

1 yemek kaşığı tereyağ

rendelenmiş kaşar peynir

tuz

süt

HAZIRLANIŞI

Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra iyice durulayın. Tepsinin dibini ve kenarlarını hafifçe zeytinyağı veya margarinile yağlayın. Soğuk sütü pirincin üzerini geçecek şekilde dökün ve tuzunu koyun.

Küçük küçük böldüğünüz tereyağ parçalarını içine atın. 200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun. Pilav süt çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra, fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.

Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın.

Afiyet olsun :D
 
Konu başlatan Benzer konular Forum Cevap Tarih
cihanusta Bu Akşamın Menüsü 2

Benzer konular

elarabi

Acemi Üye
Silver
#3
onca memelket gezdim ben böyle bir pilav tarafi görmedim..
düşünüyorumda bu taraif princin tabiatına ters gibi
işin içinde birazcık ben buldum ben buldum var gibi :)
 

bekkain

diyâr-ı gurbet
Süper Moeratör
#4
rabia eğer yediysen ve güzelse bize söyle. yoksa hem pirinçten, hem elektirikten zarara gçrmeyelim yaw. pirinç ,süt, ala ala, hiç aklım ermiyo :).
elarabi nin dediği gibi böle tarifi yeni duydum ..
 

Mihrünnisa

Çalışkan Üye
Süper Moeratör
Silver
#7
ben daha degisik yapiyorum :) pirinci tuzlu suda bekletiyorum. tavugu hasladiktan sonra etlerini didiyorum. patatesleri yuvarlak dograyip kizarttiktan sonra borcamin icine dosuyorum. patateslerin uzerine suzdugumuz pirinci dosuyorum, uzerine yine kizartilmis patates ve en uzerine didikledigimiz tavuk etlerinide doseyelim. tavuk suyunuda uzerine ilave ettikten sonra naneyi tere yagin icinde hafif kizartiyorum ve tavuklarin uzerine gezdiriyorum. son asama 200 derece firinda suyu cekene dek pisirmek. Harika oluyor :)
 

Ziyaretçilerden Sorular

Cevaplar
8
Görüntüleme
278
2
  • Cevaplanmamış Konu
Cevaplar
1
Görüntüleme
1,137
Ayşe Hatun