Bu günün yemeği arnavut ciğeri.

#1
Hayatın içinde paylaşma duygusu insana güç veren bir enerci kapısıdır. Eşlerimize yemek konusunda destek olmak her düşünen insanın midesinde açan bir çiçek gibidir. Bende sizlere bu gün arnavut ciğerini tarif edicem. 1kg dana ciğeri kuş başı olarak güzelce doğranır. Doğranan ciğer. Güzelce tıpkı balık unlandığı gibi unlanır. Ciğerimiz unda dinlenirken . Yeşil sivri biberimiz ikiye bölünecek şekilde bir tabakta hazırlanır. Ayrı bir tabakta kuşbaşı doğranan domatesimiz hazır bekletilir.tabiki kuş başı doğranan patatesimizde. . Her şeyimiz hazır olduğuna göre tavamıza bol yağ dökerek onun güzelce kızmasını beklenir. Yağ kıvamına geldiğinde. Ciğerler tavaya atılır. Atıldığında ciğerler dibe çökecektir. Kıvamına gelen ciğerler narlaştıkca. Yağın üstüne çıkacak kurumadan pamuk gibiyken hemen alınacaktır. Patates ve biberlerde kızartıldıktan sonra. Domatesimiz pul biber ve kekikle sos haline geldikten sonra arnavut ciğerimiz servis edilir afiyet olsun.
 

Ziyaretçilerden Sorular

2
  • Cevaplanmamış Konu
Cevaplar
1
Görüntüleme
146
Ayşe Hatun
Cevaplar
0
Görüntüleme
2,238