Anket: Ezanlar merkezi sistemden kaldırılsın mı?

Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 19 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Ezanlar merkezi sistemden çıksın mı?

Anketler kategorisinde açılmış olan Ezanlar merkezi sistemden çıksın mı? konusu , Arkadaşlar biliyorsunuz ki bir süredir merkezi sistem üzerinden ezan okunuyor. Ben bu durumdan şikayetciyim. Ezanların farklı camilerden okunması ile rahatsız olan bir takım kesim mi düşünüldü bilmiyorum. Bu duruma kafayı ...

El-Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Keşke öğretmen olsaydım :)
    Kıdemli Üye

Level completed: 18%, Points required for next Level: 744
    Overall activity: 51,0%
    Başarıları:
    Arkadaşları Varİlk Grubu OluşturduReferans ikinci ClassKıdemliOluşturulan Albüm Resimleri
    El-Emin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Puanlar
    12.806
    Seviye
    27
    Blog Başlıkları
    5

Ezanlar merkezi sistemden çıksın mı?

Arkadaşlar biliyorsunuz ki bir süredir merkezi sistem üzerinden ezan okunuyor.
    Ben bu durumdan şikayetciyim.

Ezanların farklı camilerden okunması ile rahatsız olan bir takım kesim mi düşünüldü bilmiyorum.

Bu duruma kafayı takmış durumdayım.

Her camide imam veya muezzin varsa ezan okunuyordu, hatta muezzinlik yapmak isteyen cemaat te ezan okuma sevabına erişebiliyordu. Merkezi sistem olması ile bu sevaptan cemaat mahrum kalmış durumda.

Camilerde vaaz da merkezi s,stem. Köylerde de öyle. Cuma gunleri cuma namazı oncesi vaaz şehirden köylere de naklen yayinlanmasi güzel.

Ama...

Ezanların merkezi sistemden kaldırılması taraftarıyım.

Meramımı dile getireyim, sizler bu konuda ne düşünürsünüz.

Click here to enlarge Sitelerimiz Click here to enlarge

2. # ADS
    Circuit advertisement

tasavvuf_yolcusu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Durum mesajı yazmamış!
    Daha Yeniyim
    Level completed: 98%, Points required for next Level: 2
    Overall activity: 0%
    Başarıları:
    7 gün kayıtlı
    tasavvuf_yolcusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Puanlar
    148
    Seviye
    1
    selamunaleykum degerli gönül dostum sana katılıyorum merkezi siztemden kaldırılması taraftarıyım artı camilerimizde vaaz verme oranı düşük tahir büyükkörükşü hocamoız vardı alah rahmet etsin mekanı cennet olsun inşallah hocamızın öyle hocalar olcakki coşacaksın vaazda

gulsemiha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Durum mesajı yazmamış!
    Kıdemli Üye
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 7
    Overall activity: 5,0%
    Başarıları:
    Kıdemli250 Deneyim Puanı500 Deneyim Puanı1000 Deneyim Puanı

Puanlar
    4.543
    Seviye
    15
    Bencede merkezi sistemden ciksin ezanlar eskiden camilerde ezan okurken sabahlari ezanlari biri biter birisi baslardi o cok guzeldi
    ins tekrar o gunleri yasariz ben o gunleri ozledim ezanlar okunurken. Babam bizi yatirmazdi o aradada uykumuz dagilirdi ezanlari dinlerken Rabbim tekrar o gunleri yasamayi nasip etsin

Kıdemli Üye

Başarıları:
    Arkadaşları Varİlk Grubu OluşturduReferans ikinci ClassKıdemliOluşturulan Albüm Resimleri
    Puanlar
    12.806
    Seviye
    27
    Blog Başlıkları
    5
    Muezzinliğin sevabı cok fazla, ezan okumanın da.
    Muslumanların elinden bu sevap imkanı neden alınıyor.
    Önceden muzik açıkken ezan okunduğunda bitene kadar beklerdi. Bu uygulama dunya hayatını yasayanlarda işine yaramıştır.

aysesemra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Durum mesajı yazmamış!
    Kıdemli Üye
    Level completed: 48%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 9,0%
    Başarıları:
    3 aylık kayıtlı250 Deneyim Puanı500 Deneyim Puanı1000 Deneyim Puanı

Puanlar
    3.290
    Seviye
    13
    Blog Başlıkları
    3
    Click here to enlarge Gonul Sizim Nickli Üyeden Alıntı Click here to enlarge
    Selamun Aleykum Hayirli cumalar efendim..
    istediginiz mesajimi silebilirsiniz..ortada bir anket acilmis ve ben bu merkezli ezan sistemini
    anliyamadigimi sormustum neyse rahatsizlik verdigimiz icn affedersiniz bir daha tekrarlanmaz ins.

Ben izah edeyim kardeşim ;Burada sadece merkezde olan büyük camilerde ezan okunuyor , diğer camilere merkezden okunan ezan aktarılıyor bu sebepten açılmış bu anket diğer camilerde de ayrı ayrı okunsun mu diye soruluyor..

Benim bulunduğum ilde bu uygulama yok yani her camide ayrı ayrı okunuyor ezanlar , bu çok güzel bir duygu nağme nağme biri bitmeden diğeri başlıyor doya doya dinliyorsun çok güzel...muazzam
    Ama Ankara da merkezden okunuyor du tek ses ,tek his, tek bir dilden yürek den okunan bir davet ve de kısa
    Rahatsızdı bir çok semttekiler bu bile fazlaydı onlara onun da sesini kıstırmışlardı tek bir ezanı bile dinlemeye tahammülleri yok du.

İnşa/Allah bu uygulama kalkar da yeniden inler her yer davet davet ezanla..

bekkain ve hüzün çiçeği bunu beğendiler.

kurt26 nickli üye şu anda çevrimiçi.
    k
    Kıdemli Üye
    Level completed: 75%, Points required for next Level: 101
    Overall activity: 56,0%
    Başarıları:
    1 yıldır kayıtlı250 Deneyim Puanı500 Deneyim Puanı1000 Deneyim Puanı
    kurt26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Puanlar
    2.149
    Seviye
    10
    Sesler karışıyor hepsinin başlaması saniye bile şaşsa çok karmaşık oluyor.
    Eskiden öyleydi.çok yakın camiler belkide sorun mikronlarda.Gür sesleriylemikrofonsus duyulurdu ama arık araba,uçak,tren,fabrika,televizon... çok gürültü çıkarıyor.

(((__meftun__))) isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Durum mesajı yazmamış!
    Kıdemli Üye
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 473
    Overall activity: 29,0%
    Başarıları:
    250 Deneyim Puanı500 Deneyim Puanı1000 Deneyim Puanı3 aylık kayıtlı
    Ödüller:
    Usta Etiketleyici

Puanlar
    4.077
    Seviye
    15
    Click here to enlarge Gonul Sizim Nickli Üyeden Alıntı Click here to enlarge
    Selamun Aleykum Hayirli cumalar efendim..
    istediginiz mesajimi silebilirsiniz..ortada bir anket acilmis ve ben bu merkezli ezan sistemini
    anliyamadigimi sormustum neyse rahatsizlik verdigimiz icn affedersiniz bir daha tekrarlanmaz ins.
    Mesajlariniz silinmesin neden silinsin, anlayamadiginiz bir mes'eleyi soruyorsunuz ve bazi kardeslerimiz de sizleri bilgilendirmis...
    Biliyorsunuz, Türkiye'mizde camilerde ezanlar her camide ayri ayri okunurdu. Müezzini olan camilerde müezzinler müezzini bulunmayan camilerde de cami imamlari ezanlari okuyordu.
    Diyanet Isleri Baskanligi gelen bazi isteklere binaen ezanlarin farkli seslerle de olsa ayni makam ve tonda okunmasi noktasinda bir calisma baslatti ve hemen hemen her il ve ilcede ezan kurslari acti.
    Buna göre sabah ezani saba makaminda, ögle ezani ussaki makaminda, ikindi ezani rast makaminda, aksam ezani sega makaminda ve yatsi ezani da hicaz makaminda okunacakti.
    Sizler de kabül edersiniz ki her bir imam ve müezzin kardesimizin sesi ve sedasi ayni degil, sesler ne kadar da kötü olsa Süleymani'ye ya da Sultan Ahmet Camii'nde okunan bir ezani motamat yansitmasa da hic olmazsa ezan okundugu vakit her imam ya da müezzinin ifade edilen makamlarin en azindan tonlarini makamlarina ya da sedalarina yansitmasi istendi vs.
    Bunda bayagi basari saglandi.
    Yine bunlar yetmedi, efendim karisiklik oluyor dendi ve bir ilde ya da ilcede tek bir camiden ezan okunmaya baslandi. Her cami kendi bünyesine alici aldi ve merkezi ezan sistemine zorunlu olarak gecildi.
    Ama sunu söyleyelim, biz icinde oldugumuzdan dolayi biliyoruz,
    Nasil ki imam hatip mezunlarinin Ilahiyat haricindeki üniversiteleri kazanmalari birileri tarafindan kisitlandi,
    Nasil ki memureler icin ya da kiz ögrenciler icin bas acik olma zorunlugunu birileri getirdi,
    Aynen ezanlar icin hopörler ayari yapilmasi, makam calismasi ve ezanlarin teke indirilmesi calismasi da o "BIRILERINE" mahsustu ve 28 Subat ürünüydü.
    Maal esef bizim camia, yani bizim caminanin resmi erleri (Diyanet ve onun mensuplari, Ilahiyat ve onun mensuplari (resmi), ve imam hatip liseleri ve onun mensuplari (resmi zevat) bu gibi metozori uygulamalara karsi cesurca duramadilar ve duramiyorlarda.
    Bundan dolayi 28 Subat ürünün bir neticesidir merkezi ezan sistemi..
    Simdi ise bir cok il ve ilcelerde kaldirildi merkezi ezanlar ve sanirim cok yakin bir zamanda bütün Türkiye'ye yayilacak.
    Olay budur.
    Kilise caninda ne makam vardir, ne eda ne de seda ne de kulaga hosluk vardir ama bir tane Hiristiyan Kilise Can'indan rahatsiz degildir.
    Ama ezana gelince bir rahatsizlik vardir birilerinde ve merkezi ezanla da bu isi bitirmeyi istediler birileri ama bitmez ve bitmeyecek de tabi ki....
    Diyeceksiniz ki cok kötü ezanlar okunuyor, ben buna katilmiyorum, illaki ezanlar makaminda okunsun tonunda okunsun ama neticede ezan vakitin girdigini belli eden bir paralodir...
    Dolayisiyla ezandan daha da ileri bir sekilde ezanin makami ezanin önüne gecirilmemelidir.
    Neden derseniz anlatayim...
    28 subattan bu yana ezanlar merkezi sistemle okunuyor ve makamlar, sedalar, tonlar ve sesler mükemmel mi mükemmel...
    Cidden merkezi ezanla sanki ezan okunmuyor o isin sanati edebiyati yansitiliyor.
    Cok güzel.
    Ve söyle denirdi,
    Ezanlar güzel okunsa cemeat de cogalir. Bana sorarsaniz bu söz yalanin daniskasidir. Tamamen yalandir, uydurmadir, asli astari yoktur, reeliyette de gecerliligi yoktur.
    Mermezi ezandan bu yana Türkiye'deki camilerde anket yapiniz merkezi ezan camilerdeki cemeat sayisini arttirmis midir azaltmis midir...
    Eger inandigimin aksi bir anket olsun ben bu görevi birakirim.
    Merkezi ezan ortami (yani camiyi) daha da lakyt kilmistir ve cemeatin gönlünde var olan cami anlayisi solmustur.
    Arkadaslar bu isin icinde olan birisi olarak söylüyorum.
    Camideki cemeati arttiran öge,
    Calismak, gayret, mücadele, ev ziyaretleri, gönüllü birlik, vs vs...
    Bir imam namazlardan (her namaz icin söylüyorum) yarim saat evvel mihrabinda yer alarak, bir vakit de tefsir dersi, bir vakitte hadis, bir vakitte fikih vs dersi yapmiyorsa,
    Aylik bir sohbet yapmiyorsa,
    Ev ziyaretlerinde bulunmuyorsa vs...
    Yani Islam adina calismalar ve gayretler ve sosyal aktiviteler camilerde yapilmiyorsa,
    Misir'dan Abdü's'Samet'i de getirseniz mahallenizdeki camiye ezan okuttursaniz caminizdeki cemeat sayisi artmaz.
    Cünkü cemeatte sayisi arttiracak etken bire bir Kur'an, Islam ve Ders, hizmetidir...
    Merkezi ezanlar kaldirilmali ve ezan okuyan kardeslerimiz de yapabildikleri kadariyla ögretilen tarzlarda makamlarda ezanlarini okumalri ve bire bir hizmetlerini de devam ettirmeliler...

NOT: Tip Doktoru okulu bitirir ama hasta bire bir karsisinda oldugunda bilgisine yeni bilgiler katmak zorundadir.
    Ögretmen icin de bu böyledir ve diger meslekler icin de..
    Ama cami imamliginnin pratigi zorunlu degil ihtiyaridir ve fisebilillahtir. Bundan dolayi zorunlu aktivite icersinde olamaz imamlar kendi gayret ve caliskanliklariyla aktivite icersinde olurlar.
    Bundan mütevellit,
    100 imamin 70 tembel ve miskindir.
    Anket yapiniz aralarinda dünya klasiklerini tamamen okuyan biri cikmaz ya da cok az cikar.
    Cünkü bu meslekte aktivite zorunlu degil ihtiyaridir.
    Bunun cözümü var midir yoktur.
    Cözüm her imamin ve müezzinin kalbindedir. Baska da yoktur.

Cami imamlarini ziyaret edin, evlerinde, bir duvarini süsleyecek kitaplardan evleri yoksundur...
    Okumayan cemeat cogaltabilir mi?
    Üretmeyen cemat cogaltabilir mi?
    Okumayan ve üretmeyen mes'elelere yeni gözle bakabilir mi? vs vs..
    Cocugunuz var ise, onu imam yapmak istiyorsaniz onun üretkenligine dikkat ediniz öyleyse imam yapiniz yoksa imamlik zaman cok ama o zaman icersinde bol bol uyuma zamani olur...

(((__meftun__)))Ask'in dem'iyle demlenmek(((__meftun__)))

Kıdemli Üye

Başarıları:
    Puanlar
    12.806
    Seviye
    27
    Blog Başlıkları
    5
    Meftun abi Allah razı olsun güzel yazmışsın abi.
    İnşallah biz bir başlangıç yapalım birlik olalım, merkezi den kaldırtalım.

hüzün çiçeği bunu beğendi.

bekkain isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    durumlar vahim :)
    diyâr-ı gurbet
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 244
    Overall activity: 100,0%
    Başarıları:
    1 yıldır kayıtlı250 Experience Points500 Experience Points5000 Experience Points25000 Experience Points
    Ödüller:
    Mesaj Ödülü
    bekkain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Puanlar
    9.006
    Seviye
    22
    Blog Başlıkları
    3
    bu konuyu görünce aklıma geldi, acaba evlerimizde ezanlar ne kadar dinleniyor.... ezan okununca cümbür cemaat susup ezanı dinleyebiliyor muyuz?
    kendimizi mi önce değiştirmeliyiz acep ?

hasancahit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Durum mesajı yazmamış!
    Alışıyorum
    Level completed: 16%, Points required for next Level: 424
    Overall activity: 7,0%
    Başarıları:
    Kıdemli250 Deneyim Puanı500 Deneyim Puanı1000 Deneyim Puanı
    hasancahit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Puanlar
    4.126
    Seviye
    15
    Bende katılıyorum kalkmasına ama,daha çok arkadışımız kendini geliştirmemiş ve düz baskı şeklinde ezan okuyorlar,Ezan okumak bir sanattır.Sanat'a önem verilmesini istiyorum.

El-Emin ve bekkain bunu beğendiler.
    Dürüstlük sevecenlik doğru sözlülük riyadan arınmış bir faniyim ben
    http://hasancahit.blogcu.com/

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

Bu Konu İçin Etiketler