Kapat

©
Toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.

Seni çok seviyorum

Makale & Deneme Yazılar kategorisinde açılmış olan Seni çok seviyorum konusu , » Seni çok seviyorum Seni çok seviyorum; cümlesini herkesin ayni deGerde kullanamayacaGini geçen haftaki yazimizda belirtmistik. Bu basit gibi gözüken cümlenin su gibi saf,duru,beklentisiz ve aziz olmasi için çaba göstermemiz ...

Misafir

Seni çok seviyorum

» Seni çok seviyorum

Seni çok seviyorum;
    cümlesini herkesin ayni deGerde kullanamayacaGini geçen haftaki yazimizda belirtmistik. Bu basit gibi gözüken cümlenin su gibi saf,duru,beklentisiz ve aziz olmasi için çaba göstermemiz gerektiGini yoksa sadece dilden çikip,hayatimizi etkilemeyen süslü kelimelerden birine dönüsüvereceGi gerçeGine dikkat etmemiz gerektiGinin altini çizmistik. Bu yazimizda da gelin hep beraber nefislerimizi sorgulayarak ne kadar bu iddiamizin arkasinda durabildiGimizi gözden geçiriverelim.

Seni çok seviyorum. Çünkü; benim esimsin. Çocuklarimin anne yada babasisin. Evimin ihtiyaçlarini görmekte,bir dediGimi iki etmemektesin. Seni sevmesem bile artik ne yapabilirim ki? Çocuklarimin hatiri için sana katlanmakta,baskalarinin eline ve diline malzeme olmamak için seni sevmek zorunda olduGumun bilincindeyim. Sonra sana bu cümleyi söylerken sanki bir seylerim mi eksiliyor ki?Is olsun diye ve belki de seni kandirmak için söyleyip duruyorum.
    Seni çok seviyorum. Çünkü; benim çocuGumsun. Senden beklentilerim,senin üzerine hesaplarim var. Yarin büyük adam olduGun zaman kimin babasi yada annesi diye caka satacaGim günleri iple çekmekteyim. Toplum içerisinde iyi bir yere gelmen beni ziyadesi ile sevindirecek, sana olan sevgime sevgi katacaktir. Anne sevgisinin o beklentisiz boyutu bir tarafa biz babalar hep çocuklarini bazi hesaplarin kurbani yaparak sever,onlari olduGu gibi kabul edeceGimize,görmek istediGimiz gibi yetistirmeye gayret gösteririz. EGer beklentilerimize uygun isler ortaya koyuyorlarsa dilimizden bu sihirli cümleyi düsürmemekte,yok tersi olunca da onlara karsi oldukça cimri davranmaktayiz.

2. # ADS
    Circuit advertisement

Misafir
    Seni çok seviyorum. Çünkü; benim annem yada babamsin. Sizler ihtiyaçlarimi gideren, ceplerimi dolduran,istediGim zaman verenlersiniz. VerdiGiniz müddetçe sizi sevmeye devam edeceGim. Bir gün vermemeye baslarsaniz da sizi is bilmez, hep kendini düsünüp çocuklarini ihmal etmekle suçlar bana biraktiGiniz mallar üzerinde ahkam keserek size rahmet(!) okurum. Öyle anne ?baba olmak kolay deGil ki! Hep verecek,hep bizi düsünecek, hep bizler için yasayacaksiniz. Böyle olmazsa bizde sizleri sevmez,sizin bizlere ihtiyaciniz olduGu en dar zamanlarinizda size sirt döner ve sizleri huzur evlerine mahkum ederiz.

Seni çok seviyorum. Çünkü; sana ihtiyacim var. Basim sikistiGinda kostuGum ilk insansin. Sen veriyorsun; bende senden memnun oluyorum. Zaten dost dediGin, arkadas dediGin hep böyle olmali deGil mi? Hep vermeli, hep yardim etmeli, hep sormali,hep kosmali ve hiçbir karsilik beklememeli! Ne ? ayni seyi benimde mi yapmami istiyorsun? Ya sen böyle deGildin ne kadar da menfaatini düsünüyorsun? Bak bir daha seni sevdiGimi söylemem yoksa?
    Seni çok seviyorum. Çünkü; sana yaslaniyorum. Benim en saGlam dayanaGim, yikilmaz daGimsin. Sana bir sey olmaz. Çünkü sen güçlüsün. Ama biz zayifiz o halde sana yaslanabilir, senin omuzlarina basarak bir yerlere varabiliriz.
    Seni çok seviyorum. Çünkü; sen benim geleceGimsin. Senin yaninda olmak bana büyük kazanç saGliyor. Seninle birlikte bulunmak beni toplum içerisinde itibarli kiliyor. Senin adini kullandiGim zaman kapali kapilar açiliyor,tüm olumsuz ve imkansiz gibi gözüken isler sayende çözüme kavusuyor.
    Seni çok seviyorum. Çünkü; sen hayatimin olmazsa olmazisin. Senin sayende islerim yürüyor, senin vesilen ile etrafima insanlar toplaniyor,senin araciliGinla toplum beni adam zannediyor. Sen olmazsan bunca isimi kim görecek.
    Seni çok seviyorum. Çünkü; seni sevmemi bana imanim sart kosuyor. Imanimin öGretmeni sözün ve gönlümün sultani diyor ki: ?Birbirinizi sevmedikçe iman etmis olamazsiniz. Iman etmedikçe de cennete giremezsiniz. Öyle ise birbirinizi sevecek bir yol size göstereyim mi? Aranizda selami yayiniz.? Iste bundan dolayi seni sevmek zorunda olduGumu biliyorum. Öyle görünmek için deGil, sirf imanim bunu bana emrettiGinden dolayi seni seviyor ve senden hiçbir bedel; maddi yada manevi bir karsilik beklemiyorum. Imanimdan dolayi seni sevdiGim için de seni nefsime tercih ediyor, bencillik,çekememezlik,hased,kibir veya yersiz gurur yapmiyorum. Bana ne yaparsan yap; ister ihanet, et ister farkli hesaplarin pesinde ol, ister küçük kazanç ve menfaatlerin adina beni ucuza sat? Ben asla misli ile sana karsilik vermeyeceGim. Çünkü ben dostlarimi ucuza kazanmadim ki, ucuza da gözden çikarayim. Ucuza satanlar kendi deGerlerini düsürürler. Kendine deGer veren biri için dost dünyanin en pahali seyidir. Bu bilinçte olduktan sonra kim elmasin hesabini yapabilir ki.. Dostumu kiracaGima varsin elmasim kirilsin demeye baslar, deGer vererek, deGer kazanirsiniz.

O halde imanimizin bir sorumluluGu olarak su gibi saf ve duru olarak birbirimizi sevmek için seferber olmaya ne dersiniz.

M. Emin Yildirim

Kıdemli Üye
    evet .. benim cevaplarimi neden sildiGini simdi çok daha iyi anliyorum..kimsenin görmesi önemli deGil..ama birilerinin bunu gördüGünden adim gibi eminim..önemli olan da bu zaten..

Alışıyorum
    GERÇEKTEN ÇOK GÜZELDI GÜLLER ABLA.ALLAH RAZI OLSUN. :wink:

Daha Yeniyim
    Seni çok seviyorum. Çünkü; sen benim çıktığım bu zor yolculukta destek alabildiğim tek kişisin. Her zaman yanımdasın hep arkamdasın, varlığınla sözlerinle, duygularınla.... Sen benim nefesimsin nasıl ki insan nefes almadan yaşımaz yaaa
    ben de sen olmadan yaşımam... Sen benim can damarımsın....İyi ki varsın ve iyi ki yanımdasın.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)