» Seni çok seviyorum
Seni çok seviyorum; cümlesini herkesin ayni deGerde kullanamayacaGini geçen haftaki yazimizda belirtmistik. Bu basit gibi gözüken cümlenin su gibi saf,duru,beklentisiz ve aziz olmasi için çaba göstermemiz gerektiGini yoksa sadece dilden çikip,hayatimizi etkilemeyen süslü kelimelerden birine dönüsüvereceGi gerçeGine dikkat etmemiz gerektiGinin altini çizmistik. Bu yazimizda da gelin hep beraber nefislerimizi sorgulayarak ne kadar bu iddiamizin arkasinda durabildiGimizi gözden geçiriverelim.
Seni çok seviyorum. Çünkü; benim esimsin. Çocuklarimin anne yada babasisin. Evimin ihtiyaçlarini görmekte,bir dediGimi iki etmemektesin. Seni sevmesem bile artik ne yapabilirim ki? Çocuklarimin hatiri için sana katlanmakta,baskalarinin eline ve diline malzeme olmamak için seni sevmek zorunda olduGumun bilincindeyim. Sonra sana bu cümleyi söylerken sanki bir seylerim mi eksiliyor ki?Is olsun diye ve belki de seni kandirmak için söyleyip duruyorum.
Seni çok seviyorum. Çünkü; benim çocuGumsun. Senden beklentilerim,senin üzerine hesaplarim var. Yarin büyük adam olduGun zaman kimin babasi yada annesi diye caka satacaGim günleri iple çekmekteyim. Toplum içerisinde iyi bir yere gelmen beni ziyadesi ile sevindirecek, sana olan sevgime sevgi katacaktir. Anne sevgisinin o beklentisiz boyutu bir tarafa biz babalar hep çocuklarini bazi hesaplarin kurbani yaparak sever,onlari olduGu gibi kabul edeceGimize,görmek istediGimiz gibi yetistirmeye gayret gösteririz. EGer beklentilerimize uygun isler ortaya koyuyorlarsa dilimizden bu sihirli cümleyi düsürmemekte,yok tersi olunca da onlara karsi oldukça cimri davranmaktayiz.

LinkBack URL
About LinkBacks