Kapat

©
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.

Ben Tesettürlü Müyüm?

Günümüzde İslam kategorisinde açılmış olan Ben Tesettürlü Müyüm? konusu , Ben tesettürlü müyüm? :s:s:s Bu soruyu kendimize bir soralım.Bir çoğumuzun cevabı evet olacaktır.Peki tesettür yalnızca başını kapatmakmıdır? Ve ya bir şekilde vücudunu çeşitli kumaşlarla örtmek mi? Böyle olmadığına inanıyorsunuzdur eminim ...

Göründüğün gibi ol !
    yadeller_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Başlıkları
    15

Ben Tesettürlü Müyüm?

Ben tesettürlü müyüm? :s:s:s Bu soruyu kendimize bir soralım.Bir çoğumuzun cevabı evet olacaktır.Peki tesettür yalnızca başını kapatmakmıdır? Ve ya bir şekilde vücudunu çeşitli kumaşlarla örtmek mi? Böyle olmadığına inanıyorsunuzdur eminim

Günümüzde tesettür adına giyilenlere bir göz atalım,özellikle genç kesimin giyimine

Birde şu Ayet-i Kerime ve Hadis-i şerif'lere:
    *"Mü`min kadınlara da söyle:
    Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler
    zaruri kısımları hariç, zinetlerini açmasınlar Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar
    Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar" (Nûr Suresi Ayet 31)

** "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak,
    bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar"
    (Ebu Davud Libas 125, Cennet 52)

***"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur"
    (Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35)

****Birgün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş,
    yarısından kendine gömlek diktirmesini, diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir
    Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur:
    "Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım"
    (El Kurtubî, El Cami`, XIV, 156)

Şimdi bu Ayet ve Hadis'leri de göz önüne alırsak;

*Başörtüsünü kıyafetinin içine koymak tesettür değildir

*Saçlarını aşırı topuz yaparak başını örtmek tesettür değildir

*Başını örterek vücut hatlarını belli edecek derecede dar kıyafet tesettür değildir

*Başında örtü altında pantolon veya bluejean tesettür değildir

(çünkü pantolon bolda olsa baseni belli eder)

*Başında örtü yüzünde makyaj ve parfümle gezmek tesettür değildir

*Başında örtü altında dizaltı etek ve ten çorap tesettür değildir

*Tamamen bedene oturmuş pardesü tesettür değildir

*İçini belli edecek incelikte kıyafet tesettür değildir

Peki gerçek tesettür nasıl olmalıdır;

*Dışarı çıkarken üzerine aldığın elbise bol ise tesettürdür

*Erkeklere ulaşacak parfüm yoksa üzerinde tesettürdür

*Başörtün omuzlarından aşağıya süzülüyorsa tesettürdür

*Sokaktaki yürüyüşün kırıtır şekilde değilse tesettürdür

*Çarşı pazar esnafıyla kırk yıllık ahbap gibi konuşmuyorsan tesettürdür

*Karşındaki erkeğin gözlerine bakmıyorsan tesettürdür

*Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür

*Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür

*Tesettür bir parça bezle başı örtmek değildir.Tesettür bedenen ve ruhen günahlara karşı korunmaktırNeden fazlasını kazanmak varken azla yetinelim...Neden yapıyoruz sandığımız ibadetleri yıkalım.
    Şimdi aynı soruyu tekrar kendimize soralım,

BEN TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

2. # ADS
    Circuit advertisement

Kıdemli Üye ~ EyLüL ~ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Başlıkları
    8
    Ellerine sağlık yadellerim

Yönetici
    *hazan_yeli* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emegıne saglık
    ama artık ole tesettür yok denecek kadar az

Kırgınım .... Kime oLdugunu Neden oLdugunu BiLmeden Kırgınım... BeLki hayaTa BeLki de Kendime ... Kırgınım Sadece...... !!!

Kıdemli Üye mehmedim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    *Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür
    *Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür

işte güzel ifadeler bunlar...tesettüre geniş bir bakış açısı getirdiniz.tşk ederim.

.........................sessiz yaşadım kim beni nerden bilecek........................

Yönetici MücTeHiD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Başlıkları
    5
    emegıne saglık
    kardeşim güzel paylasım

Cezalı Üye
    Müslüman erkekler ve kadinlar icin örtü Allah'in bir emridir ve büyük bir nimmettir de edep yerlerimizi örtme baglaminda, ki Kur'an'da Allah'in delillerinden oldugu da ifade edilmistir elbisenin... Dolayisiyla müslüman erkeklerin ve kadinlar asgari bazda nasil örtünecekleri de kitaplarimizda ifade edilmistir... Buna riayet bir ibadettir, bir salih ameldir... Müslüman bir hanim bu suur icersinde örtünür... Erkekler de öyle... Müslüman bir hanim, basini güzelce örtmüs ve dis elbisesini de üzerine kusanmissa, bir inanca havi oldugunu da muhataplarina da duyurmus demektir... Iste, müslüman hanimlar kusanmis oldugu tesettür altinda inanclarina havi, yürümek, kelam etmek, oturup kalkmak durumundadir... Eger bunu yapamayacaklarsa, yani bir aksesuar seklinde tesettürü kusanmislarsa, hic kusanmasinlar daha iyidir... Cünkü burada Islam'i asagilama da vardir... Görenlerin giybet ve dedikodu etmesine de vesiledir böyle davranislar... Tesettürlü bir hanim görüyoruz, gayet dekolte bir kiyafetle rahat bir sekilde dolasan ve rahat bir sekilde erkek arkadaslariyla nahos hareketler icersine giren bayanlar gibi ayni fiil ve eylemleri de isleyebiliyor... Böyle sey olur mu? Tesettürü dis güzellige bir aksesuar olarak görenler de bu eylemler ha bire artiyor... Allah bu hanimlara akil ve fikir versin... Ve ben bunlari bu halde gördügümde, afedersiniz, tiksiniyorum!!!

Yönetici ahsensena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Başlıkları
    3
    abla çok güzel yazmişmssin emeğine sağlıkk

Daha Yeniyim
    Gerçek tesettür, Allah (c.c) ın emir ve yasaklarına,peygamberimiz (SAV) in sünnetlerine uyarak karşı cinsi hiç bir şekilde tahrik etmiyecek şekilde giyinip,hal,hareket ve konuşmalarında gereken hassasiyeti göstermektir Günümüzde ise ,daracık pantolon giyinip,kaşını yolup,yüzünü gözünü boyayıp,lüks kokular sürünüp,başına da bir metre bir bez parçası koyup sokağa çıkıp çarşı pazar dolaşıp,evin içinde konuşuyormuş gibi,kırıta,kırıta cep telefonuyla konuşanlar başlarına koydukları bir metre bezle kendilerini nasıl tesettürlü görüyorlar hayret doğrusu . Bunlar ancak kendi kendilerini kandırıyorlar çok yazık.Yazıklar olsun müslümanım deyip karısını kızını böyle gezdiren zavallılara.Peygambrimiz (SAV) erkeklere çobansınız,çoban sürüsünden mesuldur demiştir. Çoban çobanlığını yapmazsa sürüdekilerde hayda hayda yapmaz.Zaman ahir zamandır.Zuhur eden alemetleridir. Allah (cc) gerçekten inanıp ve inandıkları gibi yaşayan müminleri korusun. Amin

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)