Baskalari sorduGunda onlara ne kadar harika, ne kadar muhtesem, ne kadar olaGan üstü olduGuna dair verecek onlarca cevabin var biliyorum. Bir kez daha ayni sözleri duyacaGimi bildiGim için sormayacaGim sana o soruyu...
SormayacaGim; çünkü, hayatinda yasadiGin bitmez tükenmez sorunlari yüreGinin kanayisini, hayatinin eksilisini, içinin daralisini, yasama sevincinin tükenisini biliyorum...
SormayacaGim; çünkü, yasadiGin ya da yasamak zorunda olduGun çevreyle, seviyorum dediGin kisilerle ve hatta tüm insanlarla ortak paydalarinin ne kadar az olduGunu ve buna raGmen hala umudunu yesil tutmaya çalistiGini biliyorum...
SormayacaGim; çünkü, hayatinda yakin geçmise kadar, tüm çevrendekilerin gipta ile baktiGi bir çok sey basarip meyvelerini toplamak için çok çalistiGini, ancak bu topraklarda senin gibi insanlarin önüne ne derece devasa engeller dikildiGini ve senin bu engelleri asabilme gücünün tükenme asamasinda olduGunu biliyorum...
SormayacaGim; çünkü, umduGun, istediGin hayati bir türlü yakalayamayan ama yine de bulduGunla yetinmen gerektiGini hissettiren insanlarin alayci tavirlarinin seni nasil kahrettiGini, nasil yorduGunu biliyorum...
SormayacaGim; çünkü, bu topraklarda yeteneklerine göre deGil kimin yaninda durduGuna göre deGer kazandiGini bildiGini ve bunun sana aci verdiGini, dirensen de kendini artik buralara ait hissetmediGini biliyorum...
SormayacaGim; çünkü, geleceGe ait bir çok beklentin olduGu ve bunun için ölesiye çabalamana raGmen, sevdiGin ve en yakinim dediGin insanlarin hayata bakisini anlamamaktaki israrinin seni çok üzdüGünü biliyorum...
SormayacaGim; çünkü, insanlarin özgürlüGün ne olduGunu bilmediGi, bilenlere ise bir kaç gömlek bol geldiGi ve o özgürlüklerin sadece kendine ait bir hak olarak görülmesinin sana aci verdiGini biliyorum...
SormayacaGim; çünkü, "serde erkeklik var" diyemeyip, saklamadan, gizlemeden, utanmadan aGlayabildiGini, "aGlamak ne zamandan beri hak oldu, alindi, satildi, verildi, lütfedildi?" diye isyan ettiGini biliyorum...
SormayacaGim; çünkü, bazen avazin çiktiGi kadar baGirarak, bazense sadece susarak, bazen sayfalar dolusu yazarak, bazen de aGiz dolusu konusarak sevdani anlatmak istediGini, ama yine de beceremediGini görüp hayata küstüGünü de biliyorum...
Evet sana "nasilsin?" diye sormayacaGim... Bu bir Bayram Günü sabahi da olsa sormayacaGim... simdi yika elini yüzünü, gülümse aynalara, kendine çeki düzen ver ve her zaman senden bekledikleri maskeyi tak yüzüne...
Gülümseyerek "harikayim, nasil iyi olmam ki" de yine...
alinti

LinkBack URL
About LinkBacks